miércoles, 31 de octubre de 2012

HALLOWEEN!



Halloween és una paraula anglesa que significa vigília de 
Tots Sants, Nit de bruixes o Nit dels difunts.
Es tracta d'una festa que es celebra principalment a Estats Units, Canadà, Irlanda, Regne Unit... 
Aquest dia s'associa amb els colors taronja, negre, morat i està molt lligat als símbols com la "Jack-o'lantern que és la típica carabassa en forma de cara. 
Les activitats més típiques de Halloween són la festa de disfresses, foguerons, bromes i el "truco o trato".


Aquesta, és una festa que crida molt l'atenció als nins i per això avui n'hem parlat i hem recordat el que aprengueren l'any passat a la classe d'anglès. 
El pare i padrí de dos companys de la nostra classe ens va regalar un Jack-o'lantern (una carabassa). L'hem tenguda aquests dies a classe. 


A més, avui un company de la classe ens ha duit una sorpresaaa! 

 Un cubell ple de caramels de    Halloween i unes galetes en forma de carabassa!



Quan hem tornat del pati hem tastat les galetes. A més de divertides, han estat boníssimes!

 

               


Finalment, en Joan ens ha contat quins aliments va emprar per fer les galetes i el procés d'elaboració d'aquestes.

Moltes gràcies Sebastià Mestre pel detall i gràcies també a la família Sastre Roig, (en especial, al nostre company Joan) per tota aquesta feinada que heu fet!

Gràcies de tot cor!

Aquí vos deix la recepta per elaborar les galetes Halloween!

Ingredients:
300 g mantega
300 g de sucre
oli d'oliva (100 cl)
suc de taronja
4 rovells d'ou
1 kg de farina
50 g de sucre glaç i colorant alimentari

Per fer les galetes:
Posar la farina en un bol gran, fer un forat al mig i afegir el suc de taronja, l'oli, la mantega, el sucre i els rovells d'ou. Barrejar i pastar fins que quedi una massa compacta. Desenrotllar la pasta en una taula amb el corró fins que quedi a 0,50 cm de gruix (mig centímetre). Tallar la massa amb motlles i col·locar en una safata de forn greixada. Poseu la safata al forn, escalfat prèviament a 175º C durant 20 minuts. 
Anar controlant de manera que no es cremin. Treure del forn i posar en un plat gran i deixar refredar.
Per el glacejat; mesclar el sucre pols amb una cullerada d'aigua calenta, dues gotes de suc de llimona i el colorant. 
Decorar segons la vostra imaginació.

Es pot emmagatzemar en un pot hermètic durant 15 dies o més. 

Bon profit!


                           Nins i nines, aquí vos deix un vídeo de Halloween. 
Esper que vos agradi!





2 comentarios:

  1. Moltes gràcies a aquests nins tan meravellosos que ho reben tot amb tanta alegria.
    Ha estat tot un plaer.

    ResponderEliminar
  2. Quina passada de galletes!!
    Qui ho hagi fet, és un/una artista!!

    Enhorabona a aquesta classe tan activa i divertida.

    ResponderEliminar